Snijd het vlees in grote dobbelstenen en bak het in de olijfolie
goudbruin.
Voeg alle droge ingrediënten toe en blijf roeren tot alles goudbruin
is.
Roer de aanbaksels met de rode wijn en de port los en laat alles in een
afgedekte pan een half uur stoven.
Zet een vlamverdeler tussen de pan en het vuur, zodat het niet
aanbrandt.
Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de crème fraîche
toe.
Als u er appels uit de oven bij wilt serveren, heeft u per persoon 1 vrij
zure appel nodig.
Snijd een stukje van de bovenkant af en verwijder het klokhuis met een
appelboor, zodat er een holte ontstaat.
Vul deze met een mengsel van bessengelei, een scheutje port, suiker,
kaneel en een snufje kruidnagelpoeder.
Leg er een klontje boter op en braad de appels in de oven.
van geenen (08-11-2010 16:21):
goed recept met prima ingredienten
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |