Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ree in rozemarijnsaus

Aantal personen: 6

Ingrediënten

1 kg reebout zonder bot
3 theelepels olijfolie
3 middelgrote, in vieren gesneden uien
1/4 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel zout
1/4 theelepel kaneelpoeder
1 takje rozemarijn
1 1/2 dl port
5 dl rode wijn
1/8 liter crème fraîche

Bereiden

Snijd het vlees in grote dobbelstenen en bak het in de olijfolie
goudbruin.
Voeg alle droge ingrediënten toe en blijf roeren tot alles goudbruin
is.
Roer de aanbaksels met de rode wijn en de port los en laat alles in een
afgedekte pan een half uur stoven.
Zet een vlamverdeler tussen de pan en het vuur, zodat het niet
aanbrandt.
Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de crème fraîche
toe.

Als u er appels uit de oven bij wilt serveren, heeft u per persoon 1 vrij
zure appel nodig.
Snijd een stukje van de bovenkant af en verwijder het klokhuis met een
appelboor, zodat er een holte ontstaat.
Vul deze met een mengsel van bessengelei, een scheutje port, suiker,
kaneel en een snufje kruidnagelpoeder.
Leg er een klontje boter op en braad de appels in de oven.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

van geenen (08-11-2010 16:21):
goed recept met prima ingredienten

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Konijn met tagliatelle
Gevulde kip met groenten
Jagerskip
Konijn met pruimen
Tam konijn in druivensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes